Genom att handla på auktion, istället för att betala fullt pris i butik, kan du oftast spara mycket pengar. I takt med att antalet internetauktioner blir allt fler börjar även fler och fler privatpersoner utnyttja det faktum att de kan sälja värdefulla föremål på auktion. Ska du exempelvis köpa någon teknikpryl, ett par skor eller en jacka är det därför bra att ta en titt på några olika internetauktioner för att se om du kan hitta produkten till ett betydligt bättre pris. En nackdel med att handla på auktioner är att köpet inte kan vänta. Du måste slå till relativt omgående från det att du hittat produkten. Det går inte att lägga undan varor och vänta på att lönen ska trilla in på kontot eftersom du då riskerar att gå miste om föremålet.

Ett fördelaktigt sätt att betala köp som genomförts på auktion är genom ett kreditkort. Med ett kreditkort kan du handla trots att du inte har tillräcklig mycket pengar på kontot. Istället får du hem en faktura den kommande månaden med det du spenderat under den tidigare månaden. Om du vill kan du dessutom välja att delbetala fakturan från ditt kreditkort. På så sätt kan alltså ett kreditkort både finansiera ett köp på auktion men även möjliggöra för delbetalning av köpet. Det finns även många andra fördelar med att betala med kreditkort på auktioner. På samlingstjänsten Kreditkort.nu har experter inom kreditkort samlat majoriteten av alla svenska kreditkort. Där kan du enkelt jämföra de erbjudanden som respektive kreditkort erbjuder dig.

Få återbäring på dina köp när du handlar på auktion

Förutom att du kan skjuta upp och delbetala köp med ett kreditkort kan du även samla bonus. De flesta kreditkortsutgivare har ett slags bonussystem vilket innebär att du får ett visst antal poäng för varje krona du spenderar med ditt kreditkort. Dessa bonuspoäng kan senare användas i olika bonusshoppar där du helt enkelt kan handla produkter med dina bonuspoäng. Alternativt kan bonuspoängen betalas ut som återbäring i form av rena kontanter. Ska du använda ett kreditkort för att finansiera köp på auktion bör du välja ett som erbjuder ett bra system för bonuspoäng så att du kan få återbäring för varje inropad auktion.

Se till att välja rätt kreditkort för dig

Bonussystem är inte det enda du behöver ta hänsyn till när du ska välja ett kreditkort som passar dig. Det finns många andra förmåner med olika kreditkort och därför bör du jämföra kreditkort innan du väljer ett. Många kreditkort erbjuder allt från fördelaktiga försäkringar och förtur vid biljettbokning till personlig concierge-service och hole-in-one försäkring för dig som spelar golf. Oavsett om du främst ska använda ditt kreditkort till att handla på auktion eller till att göra annat bör du se över de olika alternativen och välja det kreditkort som passar bäst för dig.