Alla vill vi hitta ett riktigt trevligt loppisfynd som vi senare kan sälja dyrt på en auktion och verkligen tjäna en rejäl slant. Det finns många historier om hur någon har köpt en Picasso eller något likande för kaffepengar för att sedan bli miljonär när personen kommer underfund med vad de har kommit över.

Det ligger säkert ett uns av sanning i det men man ska nog inte hoppas för mycket på sådana fynd på loppis. Men man ska inte ge upp hoppet för det, självklart kan man göra fina fynd på loppis för att sedan sälja dessa saker vidare på auktion – ofta med en fin förtjänst. Du kan få en försmak på vad du kan vänta dig få ut för dina saker genom att få dem värderade.

Vad ska man satsa på?

Som vanligt gäller det att göra sin hemläxa ordentligt och ha koll på vad som efterfrågas;

möbler är alltid populärt både på loppis och på auktion. Man kan hitta fina pinnstolar och andra trämöbler, exempelvis skänkar och matsalsmöbler, som kanske endast behöver en rejäl tvätt och lite möbelpolish för att komma till liv igen. Stoppade fåtöljer är en annan möbel som alltid är populär – oftast behövs dock dessa kläs om. Det kräver lite mer tid och kunskap, men är i princip alltid värt mödan.

Lampor, både tak- golv och bordsarmatur är väldigt populärt. Att tänka på kan vara att det kan krävas att man byter ut sladdar och stickkontakter så att de är av dagens standard, och vara säker på att lamporna inte förorsakar någon brand. Lampskärmar är lätta att göra rena. men inte varför inte bara klä om dem. Det går att skapa många coola variationer med en gammal stram lampfot och klä skärmen i ett lite modernare tyg.

Porslin och vaser är en annan sak som alltid finns i ett stort urval på de flesta loppisar. Håll utkik efter stora vaser, de är alltid populära. När det kommer till porslin så gör det inte så mycket om det inte är en komplett servis. Viktigt att titta efter innan du slår till på loppisen att det inte är kantstött eller har sprickor i sig, en självklarhet kan man tycka. Helt gods betingar alltid ett högre pris och är lättare att sälja.

Textilier är kanske inte något som man tänker kan betinga ett högt pris på auktioner, men var uppmärksam på loppisar, det finns många fina linnedukar och servetter som fortfarande är eftertraktade. Kökshanddukar och förkläden från olika designer kan man också fynda på olika loppisar.

Smycken och klockor ska man alltid hålla ett öga på, har man riktigt tur kan man komma över ett gammalt fint fickur – komplett med kedja.