Ibland är det svårt att komma ihåg ett specifikt mobilnummer, hur många gånger man än kollar upp det. Idag finns dock en lösning för detta – att köpa ett ”attraktivt” nummer på auktion. Detta är dock inte billigt och många nummer som innehåller upprepade sifferkombinationer kostar tusentals kronor, men det kan även vara bra mycket dyrare! I Qatar togs budgivningen till nästa nivå då ett kontantkort med mobilnumret 666 6666 gick på auktion för 20 miljoner kronor – ett nytt rekord. Även fast de flesta kontantkort inte säljs för dessa belopp så märks ett ökat intresse i allmänhet för kontantkort med specifika nummer även i Sverige.

En ny typ av auktion

Tidigare har auktioner ofta berört saker av stort värde i sig, saker tillverkade med stor hantverksskicklighet, unika tavlor o.s.v. Det som skiljer denna typ av auktion mot detta är det faktum att kontantkorten i sig inte innehar något specifikt värde. De är framtagna på precis samma sätt som alla andra – det är bara en fråga om slump som kan göra ditt nummer värt miljoner.  Det här kan ses som skrattretande, men bevisligen finns det inte bara folk som vill ha bra nummer utan de är även beredda att betala stora pengar för dessa kontantkort.

Det är bara en fråga om slump som kan göra ditt nummer värt miljoner.

Fortfarande stor skillnad mellan de klassiska auktionerna

Även om marknaden för kontantkort säkert förvånar många är det fortfarande en lång bit kvar på vägen innan det når upp i samma prissummor som de dyraste ”klassiska” auktionsföremålen. Exempelvis såldes en tavla av Picasso på auktion för 1,48 miljarder kronor eller verket ”Will you marry me” som såldes för 2,48 miljarder kronor. Trots detta ställer sig nog fortfarande tveksamma till den här nya typen av auktioner. Det ska dock sägas att de flesta kontantkort som säljs inte inbringar i närheten av 20 miljoner, istället är det vanliga människor som tröttnat på ”dåliga” telefonnummer som utgör köparna.

Inte aktuellt för de flesta

För de flesta är det dock inte aktuellt med så dyra kontantkort, tvärtom har allt fler konsumenter blivit mer prismedvetna och allt fler operatörer ger sig in i branschen. För att se mer om kontantkort och de olika operatörerna se Kontantkort.se. Med lite tur kan man även få chansen till ett kontantkort med ett bra nummer utan att betala tusentals konor.