Vid en inropad auktion ska betalning oftast ske inom 7 dagar efter avslutad auktion. Oftast finns bara ett exemplar ute till försäljning vilket innebär att du inte kan gå runt och vänta på att du ska få lön innan du ropar in något på auktion. Ett alternativ för att betala för ett köp på auktion är genom snabblån. Genom att ansöka om ett sådant lån får du snabbt pengar på kontot så du kan betala för köpet. Därefter betalar du tillbaka lånet när du har pengar på kontot. Snabblån är alltså ett bra alternativ om du inte har tillräckligt mycket pengar på kontot just nu men har hittat något du verkligen vill köpa på auktion.

Snabblån är ofta mer fördelaktigt än faktura

Fördelen med snabblån är att du kan skjuta upp betalningen av en auktion. Vissa auktionsfirmor erbjuder faktura som betalningsmöjlighet. Beroende på vilket faktureringsföretag de använder sig av är det i vissa fall möjligt att delbetala fakturan. Om du däremot hittar ett bra snabblån kan det alternativet vara betydligt billigare än att delbetala en faktura. Ett snabblån är som billigast då du ansöker om ett för första gången, då kan du nämligen få det räntefritt. För att hitta vilka långivare som erbjuder snabblån utan ränta kan du ta hjälp av en jämförelsetjänst som Snabblånen.se. Ska du ansöka om ett sådant för att betala ett köp du gjort på auktion bör du se över lånemöjligheterna innan du budar på en auktionen. Ett snabblån tar oftast bara 15 minuter att få utbetalat och därför hinner du få in pengarna på kontot innan du ropar in föremålet på auktionen. Har du goda ekonomiska förutsättningar får du i princip alltid snabblån beviljat men det kan ändå vara bra att faktiskt ha pengarna tillgängligt innan du genomför ett köp.

Tänk på att alla sorters snabba lån alltid ska betalas tillbaka

Oavsett om du köper varor på auktion och betalar direkt, tar köpet på faktura eller finansierar det med snabblån kommer du i slutändan behöva betala hela beloppet. Auktioner kan vara oerhört spännande och därför är det lätt att dras med i en budgivning och helt plötsligt har du ropat in något du inte har råd att betala. Att låna pengar snabbt är en bra lösning för att slippa på påminnelseavgifter och liknande men förr eller senare kommer du behöva betala för snabblånet. Innan du börjar buda på en auktion bör du därför överväga vad du är villig att betala och även se över dina betalningsmöjligheter samt likvida förmåga. Tänk även på att för vissa auktioner kan det tillkomma en avgift. Det kan exempelvis tillkomma inropsavgift och moms utöver det klubbade priset. För dyra konstverk tillkommer det en konstnärsavgift, droit de suite, på 6,25 %.