Idag kan vem som helst växla mellan rollen som köpare vs. säljare. Internetauktioner erbjuder kunder att kunna lägga bud på eftertraktade produkter från hela landet, samt möjlighet att med enkla medel nå ut med egen försäljning. Att skapa ett konto är vanligtvis gratis och att skapa annonser kan blir gjort på bara några minuter. Vinnaren är den som lägger högst bud, och när auktionen är avslutad får partnerna de uppgifter de behöver för att slutföra affären.


Tradera

Tradera grundades 1999 och var till en början tänkt att erbjuda samlare i Europa en större möjlighet att kunna handla med exklusiva smycken och värdefulla juveler, men efter IT-bubblans krasch kom man att bredda inriktningen till att innefatta mycket mer. Tradera är idag en av Sveriges största onlinemarknadsplatser med över två miljoner användare.

Ett medlemskap i Tradera är gratis och genom din unika sida kan du följa auktioner du själv bjuder på, eller se slutpriset öka på dina egna försäljningar av prylar du inte längre behöver. För att köpa lägger man bud på en vara, och den med högst bud vid auktionens slut vinner och får köpa varan.

Vid försäljningar lägger man ut information om varan, samt ställer villkor kring försäljningen, exempelvis utgångspris, auktionslängd, fraktpris och hur man vill få betalt. Efter auktionens slut byter köpare och säljare uppgifter och kan slutföra auktionen.

PS Onlineauktioner

Sedan 1958 har auktionsfirman Pettersson & Son förrättat auktioner i Halland och Småland. Knappt 50 år senare tog man steget mot en nationell verksamhet genom att lägga verksamheten online. Den första nätauktionen hölls 2006.

Idag finns PS Onlineauktioner i fyra länder om omsätter ungefär 300 miljoner kronor om året.  Uppdragsgivarna är ofta konkursförvaltare, finansbolag, stat, kommuner, myndigheter och företag. Köparna i sin tur är inte sällan näringsidkare av olika slag, främst från verkstad, metall, teknologi, skog och kontor. Även en stor del privatpersoner finns bland kunderna. PS Onlineauktioner är övertygade om att en maskin som anses ha gjort sitt hos någon, kan bli till stor nytta hos någon annan. En grundsyn som gynnar såväl enskilda människor som miljön.

Förutom auktionerna som varje vecka säljer ca 2000 objekt, så erbjuder PS Onlineauktioner professionell värdering av exempelvis konkursbon och gamla industriobjekt.

Stockholms Auktionsverk Online

Stockholms Auktionsverk grundades redan 1674 vilket gör det till världens, idag verksamma, äldsta auktionshus. I Stockholms Auktionsverks rika historia har man sålt konst och antikviteter genom designepoker som barock, rokoko och gustavianskt till mer modern design. Bland kunderna genom seklerna som varit kan man nämna flera stora namn, så som Karl XI, Carl Michael Bellman, Selma Lagerlöf och August Strindberg.

I Stockholms Auktionsverk Online erbjuds idag ett brett sortiment av konst och antikviteter i en rad teman, så som orientaliskt, keramik, möbler, silver, smycken och mycket mer. Genom en lättillgänglig sökruta kan man efter efterfråga ett visst objekt. De som vill handla lägger ett bud, och mot en avgift kan vinnaren vanligtvis få föremålet transporterat hem.

Stockholms Auktionsverk kan även hjälpa till vid värdering i hemmet inför en auktionsförsäljning, detta kan exempelvis ske i samband med bouppteckningar, arvskiften och vid försäkringsärenden.