Bukowski har auktionerat och värderat föremål sedan 1870 och idag arbetar 40 experter hos firman där de har som uppgift att värdera alla möjliga föremål. Under 2017 sålde man flera föremål för miljonbelopp.

Det finns kompetens inom allt från konst, möbler och skulptur till klockor, keramik och mode. Bukowski har kunder över hela världen och är dessutom Kunglig Hovleverantör. Många kända auktioner har anordnats genom åren och under 1920-talet hade Bukowski ensamrätt på etsningar från Anders Zorn som till och med börsnoterades och kunde användas som säkerhet vid banklån. Important Winter Sale är en auktion som lockar till sig intresserade budgivare världen över och samlar exceptionella föremål.

Important Winter Sale

Bukowski är bland de allra största på auktionsmarknaden och har trogna kunder som återkommer för historiska, kvalitativa och unika föremål. 2017 blev en imponerande säsong som kom att leda till miljonbelopp. Auktionen delas upp i flera olika avdelningar som asiatiskt, konst och fotografi. Fem fantastiska målningar ur J.E. Safra Collection såldes under auktionens allra första dag och varenda en såldes för minst 1 miljon svenska kronor. Det högsta beloppet hamnade på runt 4.2 miljoner för Anders Zorns verk vid namn Loppan. Även andra verk från internationella skapare som Lucio Fontana och Albert Edelfelt såldes för miljonbelopp. Det var faktiskt Georges Braques verk “As de Trèfles et Verre” som kom att bli auktionens allra dyraste föremål och slutsiffran hamnade på drygt 5 600 000 kronor. Sammanlagt såldes 13 olika tavlor för slutbelopp på över 1 miljon kronor och detta är ett mycket fascinerande resultat. Bukowski kan nu skryta med att ha nått flest miljonnoteringar inom samma kategori.

Fler unika föremål

Förutom tavlor sålde Bukowski även många andra föremål under Important Winter Sale. Några av de föremål som auktionerades ut var en dryckeskanna i silver som fick ett slutpris på 306 259 kronor och en persisk matta med en miljon knutar per kvadratmeter såldes för 428 750 kronor. Otroliga priser för fantastiska föremål. Ett kinesiskt skåp med dekor i trä hamnade i hetluften då flera olika budgivare från länder som Spanien, Kina och Frankrike gjorde allt för att stå som slutlig ägare. Skåpet såldes till slut för 686 000 kronor.