Den som står i begrepp att sälja ett värdefullt föremål kan ta kontakt med en auktionsfirma. En auktionsfirma kan hjälpa dig som kund att få ditt föremål värderat av specialister, och ge dig råd inför en försäljning. Försäljningen kan sedan ske via någon av de auktioner som auktionsfirman tillhandahåller. Auktionsfirman blir en trygg mellanhand mellan dig som säljare och köparen.

Den som önskar köpa design, smycken, konst och annat kan med fördel studera auktionsfirmornas värdefulla och ofta mer prisvänliga utbud. Inte sällan finns ett brett sortiment av kvalitetsprodukter.


Bukowskis

Sedan år 1870 har Bukowski Auktioner förrättat många hundra kvalitetsauktioner för högklassig konst och design. Bukowski driver även en verksamhet att värdera olika föremål.

Idag är det omkring fyrtio specialister med olika bakgrunder som arbetar på Bukowski för att värdera föremål och tillgängliggöra produkterna via lättöverskådliga kataloger online. Bland de anställda finns kompetens riktad mot konst, skulptur, grafik, fotografi, mode, keramik, klockor, smycken, möbler och mycket mer. Bukowskis marknad når idag intressenter över hela jorden, och auktionsfirman kan stoltsera med att vara Kunglig Hovleverantör.

Vid sidan av auktioner kan kunder till Bukowskis erbjudas att köpa hela samlingar, så som exempelvis av kinesiskt porslin. Bland några av Bukowskis mest kända auktioner kan nämnas då man under 1920-talet hade ensamrätt på försäljning av etsningar från Anders Zorn. Dessa etsningar kunde godkännas som säkerhet vid ett banklån och blev så populära att de till och med börsnoterades hos Bukowskis.

Kaplans

Kaplans Auktioner är ett auktionshus som inriktar sig på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Genom att samarbeta med systerbolaget Kaplans Gulsmedsverkstad kan de även erbjuda tjänster som annars erbjuds hos guldsmeder. På så vis kan man ge kunderna så väl goda priser, som flexibla och unika lösningar.

Kaplans auktioner har möjlighet att hjälpa kunden att värdera ett föremål, så som ett smycke. Genom att ge besked om hur mycket ägodelen kan tänkas vara värd, kan också kunden få professionella råd inför en eventuell försäljning. Kaplans kan även skriva ett värderingsintyg som blir till en trygghet för den köpare som köper varan.

Varje vecka hålls auktioner, ofta kan du följa auktionen online och ha möjligheten att buda via nätet. Det går också för den som så önskar att lägga auktionsbud på förhand.

Barnebys

Barnebys tillgängliggör auktionsfirmor genom ett enkelt söksystem. Genom att samla olika auktionshus kan kunder söka efter produkter på flera ställen samtidigt. Genom att tillföra auktionshusen nya kunder samtidigt som man hjälper kunderna nå ett stort utbud av konst, design och antikviteter, så underlättas verksamheten för antikhandlare och säljare. Det finns en grundläggande tanke hos Barnebys att alla ska gynnas av deras söktjänst.

Bakom Barnebys finns passionerade kunder till auktionshus som 2011 tröttnade på svårigheten att hitta det man sökte. Man skapade därför ett enkelt sökverktyg som strax växte sig stort i främst Skandinavien, Västeuropa och USA. Genom sitt arbete hjälper Barnebys kunderna att finna de produkter som de letar efter, därefter är det auktionshusen som sköter försäljningen.