Många internetaktioner har förstått vikten av att se till så du som är med som säljare eller budgivare hela tiden ska kunna uppdateras på de senaste händelserna i en budgivning. Genom mobilappar har de sett till att du som användare har ständig tillgång till dina nätauktioner. För att du ska kunna använda dessa appar är det viktigt att du alltid har tillgång till internet samt att du har ett mobilabonnemang med bra täckning. Genom att jämföra mobilabonnemang innan du tecknar ett kan du hitta det mobilabonnemang som har bäst täckning där just du befinner dig. Det kan du enkelt göra med hjälp av en jämförelsetjänst så som Mobilabonnemang.se.

Med mobilabonnemang kan du annonsera eller buda direkt i mobilen

Det har aldrig varit så lätt som det är idag att hålla koll på sina nätauktioner. Idag kan du som kund med ett fåtal klick lägga upp en annons direkt från mobilen. Det enda som behövs är att du logga in på den specifika nätauktionsföretags app, tar ett kort med mobilen på föremålet du vill sälja och lägger ut fotot tillsammans med en textbeskrivning. Med hjälp av apparnas smarta sorteringsfunktion kan du smidigt hitta och spara de föremål du är intresserad av att buda på.

”Tack vare mitt mobilabonnemangs suveräna täckning kunde jag delta i budgivningar även när jag var och vandrade i de svenska fjällen”. – Helena

Vad som begärs av dig som användare för att kunna använda apparna när som helst och vart som helst är att du har ett mobilabonnemang med surf och bra täckning. Olika operatörer erbjuder olika mängd data och för olika priser. Dessutom kan täckningen variera beroende på operatör och även vilken plats du befinner dig på. För att kunna vara en aktiv säljare eller budgivare direkt från mobilen är ett tips till dig att du kollar upp vilka mobilabonnemang som har bäst täckning där brukar vistas. Beroende på hur mycket internet du använder kan det vara ekonomisk att välja ett mobilabonnemang med mer eller mindre surf.

Håll dig uppdaterad via nätauktionernas mobilappar

Genom att använda någon av nätauktionernas mobilappar kan du försäkra dig om vara ständigt uppdaterad på vad som sker i budgivningen.

  • Notiser: I de flesta appar kan du ställa in att du vill ha notiser på vad som sker i varje budgivning. Till exempel kan du få en notis på när någon lägger ett nytt bud, när ett föremål likt andra du är intresserad av läggs ut för budgivning eller om någon har lagt ett bud på just din annons.
  • Påminnelser: Genom att använda någon av de diverse nätauktionsapparna kan du även få påminnelser om hur lång tid det är kvar på din budgivning eller en annan där du deltar i som köpare.
  • Automatisk budgivning: I de flesta auktionsappar kan du ställa in att det automatisk ska läggas ett bud när någon budar över dig. Du kan då också ställa in hur mycket du vill att ditt bud ska öka med jämfört med det aktuella budet. Auktionsappen kommer hålla dig uppdaterad på hur många och stora bud du lägger om det är så att du vill dra dig ur en budgivning.

Kom bara ihåg, att för kunna få dessa notiser och påminnelser så gäller det att du är uppkopplad till internet. Vet du med dig att du större delen av dagarna inte har tillgång till WiFi är det bra att ha ett mobilabonnemang med mycket surf. Beroende på hur mycket du använder nätauktionernas och andra appar bör du ha ett mobilabonnemang som passar just dina surfvanor. Om du vet att du använder mer mobilsurf än vad som ingår i ditt abonnemang kan ett tips vara att skaffa ett mobilabonnemang där du har fri surf. Fri surf betyder inte att man har oändligt mycket surf men många av operatörerna erbjuder så stora surfmängder att det är näst intill omöjligt att använda upp allt.