Att handla på auktion är för många ett rent nöje. Men när det gäller förvaring alla köp man gjort på auktionen kan det ofta bli betydligt tråkigare. Alla de föremål som man fyndar tar plötsligt en väldig plats hemma och i värsta fall blir du tvungen att göra dig av med dessa. För den som är aktiv på auktioner kan det vara en god idé att istället hyra ett förråd. Har du ett förråd kan du både förvara de föremål du själv köper, men även förvara föremål som du planerar att sälja längre fram i tiden.

Förvara större auktionsföremål i ett förråd

Den som väljer att förvara sina auktionsfynd hemma ångrar sig ofta snabbt. Dels behöver inte alla föremål från olika tidsperioder passa bra i hemmet, dels tar de ofta en väldig plats. Den som förvarar samtliga sina auktionsfynd hemma riskerar att förlora sitt intresse när man får allt med prylar hemma.

Därför är det för de allra flesta en mycket god idé att hitta en alternativ plats att förvara alla sina föremål. Särskilt för den som är engagerad i internetauktioner kan det vara en smidig lösning då man kan få föremålen direkt levererade till förvaringen.

Tips! För dig som vill undvika att ha alla auktionsföremål hemma är det enkelt och billigt att hyra en lagerlokal för förvaring.

Ska du hyra en lagerlokal finns det flera aktörer att ha i åtanke. En ny aktör som erbjuder en prisvärd förvaring av dina värdeföremål och dessutom finns i flera städer är Prinsens lager. Genom deras förrådslösningar kan du förvara dina föremål tryggt och till ett bra pris. Söker du mer central förvaring finns det lite dyrare alternativ som Shurgard på de flesta orter.

Flera fördelar med att ha ett förråd

Även om du inte kan fylla en helt förråd med dina auktionsfynd finns det flera fördelar med att ha ett förråd. Dels kan det hjälpa dig att ”lagra” dina föremål inför försäljning, vilket kan ta flera år. Att slippa ha detta föremål hemma under denna tiden kan för de allra flesta vara skönt. Men att ha ett förråd kan självklart även hjälpa dig att förvara andra husgeråd och du kan utnyttja det som ett ”extra garage”. Har du mer plats än vad du behöver kan det även vara möjligt att dela förråd med någon annan och dela på lagerkostnaderna.