Svenska Auktioner http://www.svenskaauktioner.se Mon, 25 Jun 2018 12:18:55 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.1 Bukowski sålde 13 tavlor för över en miljon http://www.svenskaauktioner.se/bukowski-tavlor-en-miljon/ Thu, 15 Mar 2018 10:36:05 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=228 Bukowski har auktionerat och värderat föremål sedan 1870 och idag arbetar 40 experter hos firman där de har som uppgift...

Inlägget Bukowski sålde 13 tavlor för över en miljon dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Bukowski har auktionerat och värderat föremål sedan 1870 och idag arbetar 40 experter hos firman där de har som uppgift att värdera alla möjliga föremål. Under 2017 sålde man flera föremål för miljonbelopp.

Det finns kompetens inom allt från konst, möbler och skulptur till klockor, keramik och mode. Bukowski har kunder över hela världen och är dessutom Kunglig Hovleverantör. Många kända auktioner har anordnats genom åren och under 1920-talet hade Bukowski ensamrätt på etsningar från Anders Zorn som till och med börsnoterades och kunde användas som säkerhet vid banklån. Important Winter Sale är en auktion som lockar till sig intresserade budgivare världen över och samlar exceptionella föremål.

Important Winter Sale

Bukowski är bland de allra största på auktionsmarknaden och har trogna kunder som återkommer för historiska, kvalitativa och unika föremål. 2017 blev en imponerande säsong som kom att leda till miljonbelopp. Auktionen delas upp i flera olika avdelningar som asiatiskt, konst och fotografi. Fem fantastiska målningar ur J.E. Safra Collection såldes under auktionens allra första dag och varenda en såldes för minst 1 miljon svenska kronor. Det högsta beloppet hamnade på runt 4.2 miljoner för Anders Zorns verk vid namn Loppan. Även andra verk från internationella skapare som Lucio Fontana och Albert Edelfelt såldes för miljonbelopp. Det var faktiskt Georges Braques verk “As de Trèfles et Verre” som kom att bli auktionens allra dyraste föremål och slutsiffran hamnade på drygt 5 600 000 kronor. Sammanlagt såldes 13 olika tavlor för slutbelopp på över 1 miljon kronor och detta är ett mycket fascinerande resultat. Bukowski kan nu skryta med att ha nått flest miljonnoteringar inom samma kategori.

Fler unika föremål

Förutom tavlor sålde Bukowski även många andra föremål under Important Winter Sale. Några av de föremål som auktionerades ut var en dryckeskanna i silver som fick ett slutpris på 306 259 kronor och en persisk matta med en miljon knutar per kvadratmeter såldes för 428 750 kronor. Otroliga priser för fantastiska föremål. Ett kinesiskt skåp med dekor i trä hamnade i hetluften då flera olika budgivare från länder som Spanien, Kina och Frankrike gjorde allt för att stå som slutlig ägare. Skåpet såldes till slut för 686 000 kronor.

Inlägget Bukowski sålde 13 tavlor för över en miljon dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Magasinera dina auktionsfynd torrt och säkert http://www.svenskaauktioner.se/f%c3%b6rvara-auktionsfynd/ Thu, 26 Oct 2017 10:14:08 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=204 Att handla på auktion är för många ett rent nöje. Men när det gäller förvaring alla köp man gjort på...

Inlägget Magasinera dina auktionsfynd torrt och säkert dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>

Att handla på auktion är för många ett rent nöje. Men när det gäller förvaring alla köp man gjort på auktionen kan det ofta bli betydligt tråkigare. Alla de föremål som man fyndar tar plötsligt en väldig plats hemma och i värsta fall blir du tvungen att göra dig av med dessa. För den som är aktiv på auktioner kan det vara en god idé att istället hyra ett förråd. Har du ett förråd kan du både förvara de föremål du själv köper, men även förvara föremål som du planerar att sälja längre fram i tiden.

Förvara större auktionsföremål i ett förråd

Den som väljer att förvara sina auktionsfynd hemma ångrar sig ofta snabbt. Dels behöver inte alla föremål från olika tidsperioder passa bra i hemmet, dels tar de ofta en väldig plats. Den som förvarar samtliga sina auktionsfynd hemma riskerar att förlora sitt intresse när man får allt med prylar hemma.

Därför är det för de allra flesta en mycket god idé att hitta en alternativ plats att förvara alla sina föremål. Särskilt för den som är engagerad i internetauktioner kan det vara en smidig lösning då man kan få föremålen direkt levererade till förvaringen.

Tips! För dig som vill undvika att ha alla auktionsföremål hemma är det enkelt och billigt att hyra en lagerlokal för förvaring.

Ska du hyra en lagerlokal finns det flera aktörer att ha i åtanke. En ny aktör som erbjuder en prisvärd förvaring av dina värdeföremål och dessutom finns i flera städer är Prinsens lager. Genom deras förrådslösningar kan du förvara dina föremål tryggt och till ett bra pris. Söker du mer central förvaring finns det lite dyrare alternativ som Shurgard på de flesta orter.

Flera fördelar med att ha ett förråd

Även om du inte kan fylla en helt förråd med dina auktionsfynd finns det flera fördelar med att ha ett förråd. Dels kan det hjälpa dig att ”lagra” dina föremål inför försäljning, vilket kan ta flera år. Att slippa ha detta föremål hemma under denna tiden kan för de allra flesta vara skönt. Men att ha ett förråd kan självklart även hjälpa dig att förvara andra husgeråd och du kan utnyttja det som ett ”extra garage”. Har du mer plats än vad du behöver kan det även vara möjligt att dela förråd med någon annan och dela på lagerkostnaderna.

Inlägget Magasinera dina auktionsfynd torrt och säkert dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Kontantkort allt mer attraktiva på auktion http://www.svenskaauktioner.se/kontantkort-allt-mer-attraktiva-pa-auktion/ Wed, 24 May 2017 12:30:26 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=196 Ibland är det svårt att komma ihåg ett specifikt mobilnummer, hur många gånger man än kollar upp det. Idag finns dock en...

Inlägget Kontantkort allt mer attraktiva på auktion dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Ibland är det svårt att komma ihåg ett specifikt mobilnummer, hur många gånger man än kollar upp det. Idag finns dock en lösning för detta – att köpa ett ”attraktivt” nummer på auktion. Detta är dock inte billigt och många nummer som innehåller upprepade sifferkombinationer kostar tusentals kronor, men det kan även vara bra mycket dyrare! I Qatar togs budgivningen till nästa nivå då ett kontantkort med mobilnumret 666 6666 gick på auktion för 20 miljoner kronor – ett nytt rekord. Även fast de flesta kontantkort inte säljs för dessa belopp så märks ett ökat intresse i allmänhet för kontantkort med specifika nummer även i Sverige.

En ny typ av auktion

Tidigare har auktioner ofta berört saker av stort värde i sig, saker tillverkade med stor hantverksskicklighet, unika tavlor o.s.v. Det som skiljer denna typ av auktion mot detta är det faktum att kontantkorten i sig inte innehar något specifikt värde. De är framtagna på precis samma sätt som alla andra – det är bara en fråga om slump som kan göra ditt nummer värt miljoner.  Det här kan ses som skrattretande, men bevisligen finns det inte bara folk som vill ha bra nummer utan de är även beredda att betala stora pengar för dessa kontantkort.

Det är bara en fråga om slump som kan göra ditt nummer värt miljoner.

Fortfarande stor skillnad mellan de klassiska auktionerna

Även om marknaden för kontantkort säkert förvånar många är det fortfarande en lång bit kvar på vägen innan det når upp i samma prissummor som de dyraste ”klassiska” auktionsföremålen. Exempelvis såldes en tavla av Picasso på auktion för 1,48 miljarder kronor eller verket ”Will you marry me” som såldes för 2,48 miljarder kronor. Trots detta ställer sig nog fortfarande tveksamma till den här nya typen av auktioner. Det ska dock sägas att de flesta kontantkort som säljs inte inbringar i närheten av 20 miljoner, istället är det vanliga människor som tröttnat på ”dåliga” telefonnummer som utgör köparna.

Inte aktuellt för de flesta

För de flesta är det dock inte aktuellt med så dyra kontantkort, tvärtom har allt fler konsumenter blivit mer prismedvetna och allt fler operatörer ger sig in i branschen. För att se mer om kontantkort och de olika operatörerna se Kontantkort.se. Med lite tur kan man även få chansen till ett kontantkort med ett bra nummer utan att betala tusentals konor.

Inlägget Kontantkort allt mer attraktiva på auktion dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Med mobilabonnemang kan du närsomhelst buda med mobilen http://www.svenskaauktioner.se/med-mobilabonnemang-kan-du-buda-med-mobilen/ Wed, 12 Apr 2017 08:49:50 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=184 Många internetaktioner har förstått vikten av att se till så du som är med som säljare eller budgivare hela tiden...

Inlägget Med mobilabonnemang kan du närsomhelst buda med mobilen dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Många internetaktioner har förstått vikten av att se till så du som är med som säljare eller budgivare hela tiden ska kunna uppdateras på de senaste händelserna i en budgivning. Genom mobilappar har de sett till att du som användare har ständig tillgång till dina nätauktioner. För att du ska kunna använda dessa appar är det viktigt att du alltid har tillgång till internet samt att du har ett mobilabonnemang med bra täckning. Genom att jämföra mobilabonnemang innan du tecknar ett kan du hitta det mobilabonnemang som har bäst täckning där just du befinner dig. Det kan du enkelt göra med hjälp av en jämförelsetjänst så som Mobilabonnemang.se.

Med mobilabonnemang kan du annonsera eller buda direkt i mobilen

Det har aldrig varit så lätt som det är idag att hålla koll på sina nätauktioner. Idag kan du som kund med ett fåtal klick lägga upp en annons direkt från mobilen. Det enda som behövs är att du logga in på den specifika nätauktionsföretags app, tar ett kort med mobilen på föremålet du vill sälja och lägger ut fotot tillsammans med en textbeskrivning. Med hjälp av apparnas smarta sorteringsfunktion kan du smidigt hitta och spara de föremål du är intresserad av att buda på.

”Tack vare mitt mobilabonnemangs suveräna täckning kunde jag delta i budgivningar även när jag var och vandrade i de svenska fjällen”. – Helena

Vad som begärs av dig som användare för att kunna använda apparna när som helst och vart som helst är att du har ett mobilabonnemang med surf och bra täckning. Olika operatörer erbjuder olika mängd data och för olika priser. Dessutom kan täckningen variera beroende på operatör och även vilken plats du befinner dig på. För att kunna vara en aktiv säljare eller budgivare direkt från mobilen är ett tips till dig att du kollar upp vilka mobilabonnemang som har bäst täckning där brukar vistas. Beroende på hur mycket internet du använder kan det vara ekonomisk att välja ett mobilabonnemang med mer eller mindre surf.

Håll dig uppdaterad via nätauktionernas mobilappar

Genom att använda någon av nätauktionernas mobilappar kan du försäkra dig om vara ständigt uppdaterad på vad som sker i budgivningen.

 • Notiser: I de flesta appar kan du ställa in att du vill ha notiser på vad som sker i varje budgivning. Till exempel kan du få en notis på när någon lägger ett nytt bud, när ett föremål likt andra du är intresserad av läggs ut för budgivning eller om någon har lagt ett bud på just din annons.
 • Påminnelser: Genom att använda någon av de diverse nätauktionsapparna kan du även få påminnelser om hur lång tid det är kvar på din budgivning eller en annan där du deltar i som köpare.
 • Automatisk budgivning: I de flesta auktionsappar kan du ställa in att det automatisk ska läggas ett bud när någon budar över dig. Du kan då också ställa in hur mycket du vill att ditt bud ska öka med jämfört med det aktuella budet. Auktionsappen kommer hålla dig uppdaterad på hur många och stora bud du lägger om det är så att du vill dra dig ur en budgivning.

Kom bara ihåg, att för kunna få dessa notiser och påminnelser så gäller det att du är uppkopplad till internet. Vet du med dig att du större delen av dagarna inte har tillgång till WiFi är det bra att ha ett mobilabonnemang med mycket surf. Beroende på hur mycket du använder nätauktionernas och andra appar bör du ha ett mobilabonnemang som passar just dina surfvanor. Om du vet att du använder mer mobilsurf än vad som ingår i ditt abonnemang kan ett tips vara att skaffa ett mobilabonnemang där du har fri surf. Fri surf betyder inte att man har oändligt mycket surf men många av operatörerna erbjuder så stora surfmängder att det är näst intill omöjligt att använda upp allt.

Inlägget Med mobilabonnemang kan du närsomhelst buda med mobilen dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Håll koll på auktionerna med ett mobilt bredband http://www.svenskaauktioner.se/hall-koll-pa-auktionerna-med-ett-mobilt-bredband/ Fri, 03 Mar 2017 08:49:43 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=174 Antalet internetauktioner ökar allt mer och för att kunna handla på dessa krävs det att du har någon slags internetuppkoppling....

Inlägget Håll koll på auktionerna med ett mobilt bredband dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Antalet internetauktioner ökar allt mer och för att kunna handla på dessa krävs det att du har någon slags internetuppkoppling. Handlar du bara på internetauktion lite då och då kan det räcka med den datamängd som ingår i ditt abonnemang till mobilen. Handlar du ofta kan det däremot vara en bra idé att skaffa ett mobilt bredband som du kan använda hemma, på resande fot eller i sommarstugan. På så sätt kan du alltid hålla koll på dina budgivningar och riskerar inte att förlora en budgivning på grund av dålig internettäckning. Många internetauktioner har dessutom flertal olika smarta funktioner som kräver uppkoppling för att de ska fungera.

Ett mobilt bredband kan användas i princip överallt

Den största fördelen med att ha ett mobilt bredband är att du kan ta med dig internetuppkopplingen vart du än befinner dig. Det kan vara fördelaktigt inte bara när du ska handla på internetauktion utan även om du är intresserad av andra sorters auktioner. Med ett mobilt bredband kan du exempelvis kolla upp vilka auktionsfirmor som finns i närheten, följa budgivningar online och föra över pengar med hjälp av din bankapp om du vinner en budgivning.

Tips! Glöm inte att kontrollera täckningen för den plats du planerar att använda det mobila bredbandet på innan du skaffar ett.

De flesta svenskar använder mobilt bredband främst under sommaren när de är i sommarstugan som inte har någon fast internetuppkoppling. Att förlora en budgivning på grund av dålig täckning är väldigt frustrerande och det är därför viktigt att du väljer ett mobilt bredband som passar dig. Om du ofta handlar på auktion har du förmodligen lärt dig att aldrig betala mer för ett föremål än faktiskt är värt. Med hjälp av en jämförelsetjänst så som MobiltBredband.se kan du enkelt hitta ett mobilt bredband både täckning och ett pris som passar dig.

Internetauktioner är beroende av uppkoppling

Fördelen med internetauktioner är att dessa är väldigt mobila, du kan ta med dig auktionen överallt förutsatt att du har internetuppkoppling. Dessutom är det många internetauktioner som har flertal tjänster som underlättar när du handlar på auktion. Det kan bland annat vara:

 • Automatiskt budgivning: Om du inte har tid att hålla koll på en budgivning kan du lägga in ett maxbud och därefter låta systemet automatiskt buda åt dig. Om någon budar över dig kommer det automatiskt läggas ett bud över det priset åt dig. Skulle auktionen gå över ditt valda maxbud slutar systemet helt enkelt buda.
 • Bevakning av föremål: Letar du efter något speciellt på auktion kan du lägga in en bevakning av detta. På så sätt får du ett mail eller en notifikation när någon lägger upp detta föremål till auktion. För denna funktion är det extra viktigt att du har tillgång till internet. Oftast ligger en auktion uppe ett tag men om du är utan internetuppkoppling i flera dagar är det stor risk att du går miste om föremålet. I dessa fall är det extra bra att ha ett mobilt bredband.
 • Sista chansen: På många internetauktioner kan du välja att endast se de auktioner där budgivningen löper ut inom några minuter. Där kan du oftast hitta fynd och har stor chans att vinna budgivningen.
 • Spara sökning: Söker du ofta efter liknande saker kan du spara din sökning för att underlätta ditt auktionshandlande.

För att kunna ta del av dessa tjänster kan du koppla upp dig till ett Wi-Fi nätverk, skaffa ett mobil bredband till din dator/surfplatta eller surfa på den datamängd som ingår i ditt vanliga abonnemang.

Inlägget Håll koll på auktionerna med ett mobilt bredband dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Snabblån kan lösa akut betalning av en auktion http://www.svenskaauktioner.se/snabblan-kan-losa-akut-betalning-av-en-auktion/ Tue, 28 Feb 2017 12:20:17 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=168 Vid en inropad auktion ska betalning oftast ske inom 7 dagar efter avslutad auktion. Oftast finns bara ett exemplar ute...

Inlägget Snabblån kan lösa akut betalning av en auktion dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Vid en inropad auktion ska betalning oftast ske inom 7 dagar efter avslutad auktion. Oftast finns bara ett exemplar ute till försäljning vilket innebär att du inte kan gå runt och vänta på att du ska få lön innan du ropar in något på auktion. Ett alternativ för att betala för ett köp på auktion är genom snabblån. Genom att ansöka om ett sådant lån får du snabbt pengar på kontot så du kan betala för köpet. Därefter betalar du tillbaka lånet när du har pengar på kontot. Snabblån är alltså ett bra alternativ om du inte har tillräckligt mycket pengar på kontot just nu men har hittat något du verkligen vill köpa på auktion.

Snabblån är ofta mer fördelaktigt än faktura

Fördelen med snabblån är att du kan skjuta upp betalningen av en auktion. Vissa auktionsfirmor erbjuder faktura som betalningsmöjlighet. Beroende på vilket faktureringsföretag de använder sig av är det i vissa fall möjligt att delbetala fakturan. Om du däremot hittar ett bra snabblån kan det alternativet vara betydligt billigare än att delbetala en faktura. Ett snabblån är som billigast då du ansöker om ett för första gången, då kan du nämligen få det räntefritt. För att hitta vilka långivare som erbjuder snabblån utan ränta kan du ta hjälp av en jämförelsetjänst som Snabblånen.se. Ska du ansöka om ett sådant för att betala ett köp du gjort på auktion bör du se över lånemöjligheterna innan du budar på en auktionen. Ett snabblån tar oftast bara 15 minuter att få utbetalat och därför hinner du få in pengarna på kontot innan du ropar in föremålet på auktionen. Har du goda ekonomiska förutsättningar får du i princip alltid snabblån beviljat men det kan ändå vara bra att faktiskt ha pengarna tillgängligt innan du genomför ett köp.

Tänk på att alla sorters snabba lån alltid ska betalas tillbaka

Oavsett om du köper varor på auktion och betalar direkt, tar köpet på faktura eller finansierar det med snabblån kommer du i slutändan behöva betala hela beloppet. Auktioner kan vara oerhört spännande och därför är det lätt att dras med i en budgivning och helt plötsligt har du ropat in något du inte har råd att betala. Att låna pengar snabbt är en bra lösning för att slippa på påminnelseavgifter och liknande men förr eller senare kommer du behöva betala för snabblånet. Innan du börjar buda på en auktion bör du därför överväga vad du är villig att betala och även se över dina betalningsmöjligheter samt likvida förmåga. Tänk även på att för vissa auktioner kan det tillkomma en avgift. Det kan exempelvis tillkomma inropsavgift och moms utöver det klubbade priset. För dyra konstverk tillkommer det en konstnärsavgift, droit de suite, på 6,25 %.

Inlägget Snabblån kan lösa akut betalning av en auktion dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Även begagnad skrivare behöver bläckpatroner http://www.svenskaauktioner.se/aven-begagnad-skrivare-behover-blackpatroner/ Tue, 21 Feb 2017 13:43:57 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=164 På auktioner i Sverige kan man hitta det mesta. Hur utbudet på auktionen ser ut beror på en rad olika...

Inlägget Även begagnad skrivare behöver bläckpatroner dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
På auktioner i Sverige kan man hitta det mesta. Hur utbudet på auktionen ser ut beror på en rad olika saker, exempelvis geografiskt läge och typ av auktion. Utbudet kan även skilja sig beroende på målgrupp. På finare auktioner kan du hitta tavlor, smycken och andra värdeföremål för tusentals kronor. På lantauktioner är det sällan ett föremål säljs för mer än några hundralappar. Väljer du att handla på internetauktioner så är variationen större och du kan köpa tavlor för hundratusentals kronor på samma sida som du köper en begagnad skrivare för en hundralapp. Något som du dock bör tänka på när du gör klipp, så som en begagnad skrivare, är att vissa saker behöver kompletteras med andra produkter för att ens fungera. Just skrivare är ett bra exempel som behöver komplement i form av bläckpatroner och även dammsugare som behöver dammsugarpåsar.

Tänk på! Köper du en begagnad produkt på auktion så kan du behöva komplettera med annat för att produkten ska fungera som du tänkt dig. Batterier, bläckpatroner och dammsugarpåsar är bra exempel på kompletteringsprodukter du kan behöva köpa till din inropade vara.

Den extra kostnad som dessa kompletteringsprodukter innebär är något du bör ta med i beräkningen när du köper saker på auktion. I vissa fall är kompletteringsprodukterna dyrare än den vara du köpt vilket gör slutkostnaden betydligt högre än vad du tänkt dig.

Jämför priser på kompletteringsprodukter

Är du på en auktion och är sugen på att ropa in ett föremål som du vet behöver kompletteras med andra inköp? Jämför alltid priserna på de extra produkter du behöver köpa. Att jämföra bläckpatroner, dammsugarpåsar, batterier eller kanske ett nytt cykeldäck till cykeln du vill köpa på auktion garanterar att slutkostnaden inte blir större än du tänkt dig. I exemplet med bläckpatroner bör du vara extra noggrann med att jämföra då bläckpatroner kostar mer än vad många tror. Just bläckpatroner är samtidigt enkla att jämföra på internet tack vare jämförelsetjänster som Bläckpatron.se.

Exempel: Du köper en gammal Epson-skrivare på auktion för 250 kr. Du är nöjd med ditt köp och ska precis börja printa viktiga dokument när du inser att du behöver bläckpatroner till skrivaren. Du jämför för fullt på nätet men inser till slut att bläckpatroner som passar din skrivare kostar 600 kr. Ditt köp blev precis mer än 3 gånger så dyrt som du först tänkt dig, allt på grund av bläckpatronerna du behövde komplettera ditt skrivar-köp med.

Var med andra ord försiktig när du handlar på auktion och försök att inte spontanköpa varor som kan behöva kompletteras. Risken är att ditt impulsköp kostar dig mer än du har råd med, alternativt att du köp inte kommer till användning alls.

Inlägget Även begagnad skrivare behöver bläckpatroner dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Mikrolån ett alternativ till belåning hos pantbank http://www.svenskaauktioner.se/mikrolan-ett-alternativ-till-belaning-hos-pantbank/ Tue, 14 Feb 2017 13:28:42 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=158 Det är inte alla som har en ekonomisk buffert som skyddar mot tillfälliga och oförutsedda ekonomiska problem. Med en tom...

Inlägget Mikrolån ett alternativ till belåning hos pantbank dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Det är inte alla som har en ekonomisk buffert som skyddar mot tillfälliga och oförutsedda ekonomiska problem. Med en tom plånbok i slutet av månaden kan en plötslig och oväntad utgift göra att du behöver ett extra tillskott till kassan för att klara dig månaden ut. Behovet av snabba pengar är något som pantbanker i många år har tagit tillvara på. Hos en pantbank belånar du en eller flera värdesaker och får pengar direkt i handen efter att föremålet har värderats. De föremål du belånat kan sedan köpas tillbaka för den summa du lånat plus ränta, alternativt säljas till pantbanken för motsvarande lånets storlek.

För många är belåning hos pantbank ett alternativ till mikrolån, en annan lösning som erbjuder ett snabbt tillskott till plånboken. Mikrolån skiljer sig dock i det att du inte behöver belåna personlig egendom. Med ett mikrolån får du snabbt pengar för att klara dig genom ekonomiskt svåra perioder. För detta betalar du en fast, förutbestämd räntekostnad. Både belåning hos pantbanker och mikrolån har självklart sina fördelar och nackdelar för dig i akut behov av lite extra pengar. Vilket alternativ som passar dig bäst beror mycket på dina personliga och ekonomiska förutsättningar.

Fördelar och nackdelar med belåning hos pantbank

Är du behov av snabba pengar så kan en pantbank vara ett bra alternativ. Hos en pantbank kan du, som namnet skvallrar om, pantsätta värdeföremål och andra saker pantbanken accepterar. För att kunna pantsätta en ägodel behöver den kunna tillskrivas någon form av värde hos pantbanken. Affektionsvärde räknas dessvärre inte då pantbanken måste bedöma huruvida de kan sälja vidare det föremål du belånat. Detta blir nämligen fallet om du inte hämtar ut din pant inom den avtalade lånetiden. Till skillnad från mikrolån så lånar du hos en pantbank med ditt/dina föremål som säkerhet. Fördelen med det är att du vanligtvis får lägre ränta hos en pantbank än med mikrolån. När du jämför och ansöker om mikrolån så är det alltid lån utan säkerhet du jämför. En nackdel med pantbanksbelåning är det faktum att du blir av med den eller de personliga ägodelar som du belånat om du inte betalar tillbaka ditt lån tillsammans med räntekostnaden. Om du inte betalar tillbaka ditt lån har pantbanken rätt att sälja vidare dina ägodelar, vilket ofta sker på auktion.

Fördelar och nackdelar med mikrolån

Med ett mikrolån får du som är i behov av en mindre summa pengar snabbt det tillskott i plånboken som du är ute efter. Mikrolån kan ofta betalas ut samma dag som du ansöker vilket gör det till en snabb och smidig lösning på tillfälliga ekonomiska problem. Innan du väljer ett mikrolån så är det viktigt att du jämför. Marknaden för mikrolån är stor och din räntekostnad kan variera kraftigt från långivare till långivare. Eftersom marknaden är så pass stor så finns idag ett stort antal jämförelsetjänster på nätet. En sådan är Mikrolånen.se. Här jämför du enkelt mikrolån från 500 till 12 000 kr. I förhållande till pantbanksbelåning så kan du förvänta dig en något högre ränta då ditt lån inte har något form av säkerhet.

Inlägget Mikrolån ett alternativ till belåning hos pantbank dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Fackförbund för dig som arbetar på auktionsfirma http://www.svenskaauktioner.se/fackforbund-dig-som-arbetar-pa-auktionsfirma/ Fri, 10 Feb 2017 13:21:50 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=152 Att arbeta på en auktionsfirma kräver mycket kunskap om värdering av antikvarier och andra värdefulla föremål. En auktionsfirma kan finnas...

Inlägget Fackförbund för dig som arbetar på auktionsfirma dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Att arbeta på en auktionsfirma kräver mycket kunskap om värdering av antikvarier och andra värdefulla föremål. En auktionsfirma kan finnas i fysisk form som en butik men även online. Gemensamt för alla auktionsfirmor är att kunder kan vända sig dit för att få föremål värderade och sålda. De senaste åren har antalet internetauktioner ökat enormt mycket. Vissa internetauktioner görs fortfarande hos auktionsfirmor, framförallt vid försäljning av dyrare föremål, men det finns även flera möjligheter för kunder att själva värdera och sälja sina föremål. Vid denna sortens internetauktioner behövs inte en utomstående person som värderar och säljer föremålet, vilket bidragit till att arbetsmöjligheterna på auktionsfirmor är hotat.

För alla yrkesområden som står delvis utanför den numera digitaliserade världen, så som auktionsfirmor, kan det vara en bra investering att teckna något slags skydd mot arbetslöshet. Många fackförbund erbjuder omfattande skydd som innefattar inkomstförsäkring, coachning vid arbetslöshet och många andra förmåner. Arbetar du på en auktionsfirma finns det flertal fackförbund du kan bli medlem i. För att hitta rätt fackförbund för dig är det enklast att genomföra en jämförelse av fackförbund.

Förmåner med att vara medlem i ett fackförbund när du arbetar med auktioner

Den största tryggheten med att vara medlem i ett fackförbund när du arbetar med auktioner är att du får många förmåner inkluderat i medlemskapet och kan även få hjälp vid besvärande situationer på din arbetsplats. Mer specifikt kan fördelarna med medlemskapet bland annat vara:

 1. Det ingår (oftast) inkomstförsäkring. En inkomstförsäkring ingår ibland i medlemskap i ett fackförbund. Tack vare en inkomstförsäkring kan du få ersättning i upp till 300 ersättningsdagar om du skulle bli ofrivilligt arbetslös.
 2. Du kan få vägledning genom din karriär. Ett fackförbund finns som stöd genom hela karriären vilket delvis kan innefatta feedback på personligt brev och CV vid arbetssökande och även vägledning gällande vad din nuvarande anställning.
 3. Vissa fackförbund erbjuder pensionsrådgivning. Många anställda, inte bara på auktionsfirmor, har dålig koll på om de får rätt pension från sin arbetsgivare samt hur pensionen ska förvaltas. Genom ett fackförbund kan du ibland få gratis pensionsrådgivning vilket kan vara väldigt användbart.
 4. Du får ta del av medlemserbjudanden. De flesta fackförbund erbjuder olika rabatter och andra förmåner som är kopplade till ditt medlemskap.
 5. Fackförbundet hjälper till med arbetsrättsfrågor. Om du skulle bli diskriminerad, orättvist behandlad eller en tvist skulle uppstå på din arbetsplats kan du vända dig till ditt fackförbund för att få hjälp. Förhoppningsvis behöver du inte utnyttja detta men det kan vara skönt att veta att stödet finns.

Se till att välja rätt fackförbund för dig

När du ska välja vilket fackförbund du ska bli medlem i då du arbetar med auktioner är det viktigt att du utgår från dig själv. Trots att en kompis, familjemedlem eller kollega är medlem i ett visst fackförbund behöver detta nödvändigtvis inte vara rätt fackförbund för dig. Se till att jämföra de olika fackförbunden utifrån medlemsavgift, inkomstersättning, andra förmåner samt om fackförbundets värderingar överensstämmer med dina egna.

Inlägget Fackförbund för dig som arbetar på auktionsfirma dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Betala med kreditkort på auktioner http://www.svenskaauktioner.se/betala-med-kreditkort-pa-auktioner/ Tue, 07 Feb 2017 09:02:25 +0000 http://www.svenskaauktioner.se/?p=148 Genom att handla på auktion, istället för att betala fullt pris i butik, kan du oftast spara mycket pengar. I...

Inlägget Betala med kreditkort på auktioner dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>
Genom att handla på auktion, istället för att betala fullt pris i butik, kan du oftast spara mycket pengar. I takt med att antalet internetauktioner blir allt fler börjar även fler och fler privatpersoner utnyttja det faktum att de kan sälja värdefulla föremål på auktion. Ska du exempelvis köpa någon teknikpryl, ett par skor eller en jacka är det därför bra att ta en titt på några olika internetauktioner för att se om du kan hitta produkten till ett betydligt bättre pris. En nackdel med att handla på auktioner är att köpet inte kan vänta. Du måste slå till relativt omgående från det att du hittat produkten. Det går inte att lägga undan varor och vänta på att lönen ska trilla in på kontot eftersom du då riskerar att gå miste om föremålet.

Ett fördelaktigt sätt att betala köp som genomförts på auktion är genom ett kreditkort. Med ett kreditkort kan du handla trots att du inte har tillräcklig mycket pengar på kontot. Istället får du hem en faktura den kommande månaden med det du spenderat under den tidigare månaden. Om du vill kan du dessutom välja att delbetala fakturan från ditt kreditkort. På så sätt kan alltså ett kreditkort både finansiera ett köp på auktion men även möjliggöra för delbetalning av köpet. Det finns även många andra fördelar med att betala med kreditkort på auktioner. På samlingstjänsten Kreditkort.nu har experter inom kreditkort samlat majoriteten av alla svenska kreditkort. Där kan du enkelt jämföra de erbjudanden som respektive kreditkort erbjuder dig.

Få återbäring på dina köp när du handlar på auktion

Förutom att du kan skjuta upp och delbetala köp med ett kreditkort kan du även samla bonus. De flesta kreditkortsutgivare har ett slags bonussystem vilket innebär att du får ett visst antal poäng för varje krona du spenderar med ditt kreditkort. Dessa bonuspoäng kan senare användas i olika bonusshoppar där du helt enkelt kan handla produkter med dina bonuspoäng. Alternativt kan bonuspoängen betalas ut som återbäring i form av rena kontanter. Ska du använda ett kreditkort för att finansiera köp på auktion bör du välja ett som erbjuder ett bra system för bonuspoäng så att du kan få återbäring för varje inropad auktion.

Se till att välja rätt kreditkort för dig

Bonussystem är inte det enda du behöver ta hänsyn till när du ska välja ett kreditkort som passar dig. Det finns många andra förmåner med olika kreditkort och därför bör du jämföra kreditkort innan du väljer ett. Många kreditkort erbjuder allt från fördelaktiga försäkringar och förtur vid biljettbokning till personlig concierge-service och hole-in-one försäkring för dig som spelar golf. Oavsett om du främst ska använda ditt kreditkort till att handla på auktion eller till att göra annat bör du se över de olika alternativen och välja det kreditkort som passar bäst för dig.

Inlägget Betala med kreditkort på auktioner dök först upp på Svenska Auktioner.

]]>